Seminarie 'Bronnen van Zorg?'

Een zoektocht naar ‘Heldere Bronnen’ in het (oer)woud van de zorg…

INSCHRIJVEN

 

In deze reeks willen we, samen met 6 eminente sprekers, op zoek gaan naar bronnen van zorg in twee betekenissen: de zorg voor mensen kan een ‘bron van zorg’ zijn, maar veel meer dan dat kan ze ook bron van maatschappelijke solidariteit, (levens)vreugde, vernieuwing, verrijzenis, ontmoeting, innovatie en zelfs spirituele en religieuze herbronning zijn.

Of nog anders gezegd: als de zorg voor mensen ons zorgen baart (te weinig middelen, te weinig (geschoold) personeel, teveel regelgeving, de coronacrisis, …) dan kan dat ons hinderen, afremmen, ontmoedigen. Maar tegelijk kan het zorgen voor mensen ons ook vrijmaken en voeden met zin, goesting en levensenergie, op voorwaarde dat we in de complexe en snel veranderende wereld van de zorg voor mensen weten waar de heldere en leven-gevende bronnen te vinden zijn.

Wie deelneemt aan deze reeks, belandt midden in een zoektocht naar heldere en leven-gevende bronnen, binnen, maar ook buiten de zorgsector, die ons kunnen helpen om zorg te dragen voor elkaar, op een wijze die ieder mens, onze hele samenleving, onze planeet insluit en niemand of niets achterlaat….

Deze reeks staat open voor iedereen met interesse voor de brede zorgsector. De coronacrisis toonde immers meer dan ooit aan dat ‘zorg’ van iedereen en voor iedereen is. Om dit

event coronaveilig te organiseren kan het dit jaar niet plaatsvinden in de ontmoetingsruimte van het WZC Annuntiaten Heverlee. In samenwerking met Health House zal het seminarie

live worden gestreamd en kan het dus gevolgd worden via een streamlink.

 

INSCHRIJVEN (bij voorkeur via deze link).

Ofwel via erik.vanleeuw@annuntiaten.be